Browsing: Naked

Nieuwe video’s

May 1st, 2014 | By Joël Plas (Webopstand)

embedded by Embedded Video

YouTube DirektEverybody sleeps

embedded by Embedded Video

YouTube DirektReason

embedded by Embedded Video

YouTube DirektMy Friend

Naked wenst al haar fans een hele fijne Christmas (Lights)

December 24th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

2013 was een bijzonder jaar voor Naked met de release van het nieuwe album Under the Trees. Daarnaast hebben we ook onze kerstsingle Christmas Lights nieuw leven ingeblazen en is deze met een nieuwe videoclip opnieuw gelanceerd. Hebben jullie al iets moois voor onder de kerstboom gekocht? Hierbij nog een leuke tip :

https://itunes.apple.com/nl/album/christmas-lights-single/id485558931

http://www.amazon.com/Christmas-Lights-Naked/dp/B006H56S8A

http://www.cdbaby.com/cd/naked2

embedded by Embedded Video

YouTube DirektChristmas Lights

NAKED_CHRISTMASLIGHTS_SLEEVE

Videoclip Christmas Lights

November 28th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

De nieuwe videoclip van Naked ‘Christmas Lights’ staat sinds vandaag online. Bekijk hem hier:

embedded by Embedded Video

YouTube DirektChristmas Lights

Recensie 3voor12 optreden Naked 24 oktober Fiddler Haagse Popweek

October 29th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Naked, weer een band waarbij je misleid wordt door de naam. Het zijn geen ruige mannen met lang haar die met hun headbangen het publiek bespelen. Het zijn juist rustige popsongs die een gelukkig gevoel bij je opwekken. Zanger en frontman Arie Spaans kennen we al jaren uit de muziekindustrie. In 1997 won hij met zijn band Suburbs de Grote Prijs van Nederland en kwam in 2004 met de debuutplaat van zijn zijproject Naked. Het zijproject is echter terecht uitgegroeid tot een hoofdproject. Muzikaal bestaat het werk uit een mix van folk en pop met hier en daar wat ruige uitspattingen. Het podium staat propvol: violist, drummer, contrabassist, gitarist en Arie Spaans zelf passen nog maar net met z’n allen op het kleine podium, maar op de een of andere manier weten de heren toch nog redelijk vrij te bewegen. Ook in het publiek staat het vol met enthousiaste fans die terecht na ieder nummer voor een luid applaus zorgen. (TB)

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/den-haag/nieuws/2013/haagse-pop-week-2013/Donderdag-23-oktober.html

Nieuwe videoclip Watching The Trees

October 22nd, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Erwin Fasel heeft een nieuwe videoclip gemaakt voor de single Watching The Trees

Bekijk hem hier:

embedded by Embedded Video

Naked on Rockstone Sessions

October 22nd, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Naked heeft meegedaan aan de Rockstone Sessies,

Bekijk hier het resultaat:

embedded by Embedded Video

 

Recensie PopUnie

August 2nd, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Watching The Trees
lp / cd-album / download-album
folkrock / indierock

Maart 2013 verscheen het tweede album van de Haagse band NAKED getiteld Watching The Trees. De band is opgebouwd rond multitalent Arie Spaans. Midden jaren negentig maakt hij reeds furore met de Suburbs. In 1997 gingen de Suburbs met de hoofdprijs aan de haal van de door de Popunie georganiseerde Zuid-Hollandse Popjacht en wonnen gemakshalve in datzelfde jaar meteen de Grote Prijs van Nederland.

In 2004 bouwt Arie de band Naked om zich heen en dat resulteert dan nu in een tweede album. Dat roept bij mij meteen de vraag op waarom er in 10 jaar Naked maar twee albums zijn verschenen? De band is goed genoeg om deze frequentie drastisch te verhogen, want ze hebben voldoende fraaie noten op hun zang om bij wijze van spreken om het andere jaar met een plaat op de proppen te komen. De verklaring ligt waarschijnlijk in het feit dat Arie zich al decennia lang onbaatzuchtig het zweet in de naad loopt voor de Haagse popscene en Scheveningen in het bijzonder. Als het even kan nog het liefst zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers ook, maar de insiders weten dat het dankzij dit soort mannen is dat die Haagse popmuziek al decennia floreert!

Watching The Trees is een herkenbare en tegelijkertijd afwisselende en veelzijdige plaat. Folkrock gegoten in compacte en uitgebalanceerde songs die doordrenkt zijn met melancholie van het zuiverste ras. Allemaal even oprecht ontsproten uit de pen van een pure singer-songwriter. De viool vertolkt in de meeste songs een prominente rol en geeft een extra dimensie aan de sound. De nummers zijn stuk voor stuk subtiel en ingetogen, waardoor beluistering van Watching The Trees je bijna in een roes brengt.
Naked – Selfchosen Loneliness

Voordat de emmer overloopt met superlatieven snel even twee subjectieve kanttekeningen. Het Beatles-gehalte is wat mij betreft te overvloedig aanwezig, maar voor mij staat een promillage van 0,01% van voornoemd gezelschap al gelijk aan een overdosis dus daar moet maar niet al te zwaar aan getild worden. En het is bijna ondoenlijk om een nummer als Atmosphere van Joy Division te overtreffen. Nu hoeft dat niet perse het doel te zijn bij een eigen interpretatie, maar in mijn oren voegt het niet zo veel toe. De eigen composities zijn al sterk genoeg.

Naked levert met Watching The Trees een dijk van een plaat af. Kunnen we het derde album dan uiterlijk eind 2014 tegemoet zien Arie?

PS. Zaterdag 3 augustus speelt Naked om 17.00uur op het hoofdpodium van Schollenpop!

Watching The Trees is ook te beluisteren op Spotify.

Recensie LiveXS

March 30th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Naked-Watching the trees

Naked is een folkrockband rond de Haagse singer-songwriter Arie Spaans die o.a. de hitRollercoaster van stadsgenoten Di-rect op zijn conto mag schrijven. Watching The Trees staat vol toegankelijke folk-rock-songs die tegelijkertijd een grote diversiteit kennen: 60′s-invloeden in opener Angels On Your Way, country-invloeden in Selfchosen Lonelyness, het lichtdramatische The Wind en de fraaie cover van Joy Divisions Atmosphere als afsluiter. Violist Willem van der Helm geeft de band net dat beetje extra. Dankzij Mumford & Sons is folkrock weer helemaal alive and happening; het is Naked van harte gegund om hier een – terecht! – graantje van mee te pikken!

Willem Roose

Bijzondere foto Naked

March 6th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

Fotografe Janneke Pater een heeft bijzondere foto gemaakt bij het optreden van Naked in de Supermarkt, wat vinden jullie ervan?

_MG_7803-002

LP Naked te koop bij Vinyl Grove!

March 5th, 2013 | By Joël Plas (Webopstand)

De LP Watching the trees van Naked is te koop is bij Vinyl Grove Boekhorststraat voor € 16,- en de cd voor € 12,-. De LP en CD samen zijn te koop voor € 25,-.Naked-WatchingTheTrees