Biografie

NAKED is een folk-rock band uit Den Haag.
De band is gevormd rond singer-songwriter Arie Spaans. Nadat Arie jarenlang als singer-songwriter had opgetreden, is in 2009 de folk-rockband NAKED (her-) opgericht.

fotoDe naam NAKED komt van de gelijknamige Britse film uit 1993 van Mike Leigh.
De hoofdfiguur Johnny is een intelligente man met een donkere zijde die weigert deel te nemen aan een leven dat past binnen een maatschappij waarin hijzelf niet gelooft.
De film volgt zijn avontuurlijke leven, vol van bizarre situaties, filosofische inzichten, menselijke problemen en emoties. De overeenkomsten tussen film en de muziek en teksten van NAKED zijn evident.

NAKED heeft de laatste jaren regelmatig opgetreden en een eigen sound ontwikkeld.
De songs van Arie worden door de band gearrangeerd en uitgevoerd als akoestische droomrock. Een bijzondere mix van gitaren, viool, contrabas en percussie/drums, met daardoorheen of bovenop de zang/
Tijdens de optredens wordt er geïmproviseerd op de songs en is de magie tussen de muzikanten essentieel om het juiste gevoel over te brengen.
In 2010 is NAKED de studio ingegaan om een nieuw album op te nemen met producer Shell Schellekens (o.a.: Golden Earring).

Eerder nam NAKED met een andere bezetting in 2003 het album “Keep Breathing” op. In 2004 kreeg NAKED de prijs voor het beste Haagse album van dat jaar toegekend. Diverse producers en muzikanten hadden meegewerkt aan dit album en de recensies waren ook landelijk lovend. De verwachtingen rond het nieuwe album liggen hoog.

Het nieuwe album “Watching the Trees” is klaar en verschijnt zowel op CD als op LP. NAKED presenteert het album 2 keer in maart 2013:
1 maart 2013 in De Supermarkt (Grote Markt te Den Haag)
en 30 maart YMCA-gebouw (Keizerstraat te Scheveningen).
De songs, teksten en productie vormen samen met het art-work van Robert Muda een prachtig geheel. Ook met het tweede album maakt NAKED alle verwachtingen waar.

Be Sociable, Share!